Året tager sine sidste åndedrag, og her inden himlen fyldes med asiatisk inspireret fejring, kan vi tage et kort kig på det år som takker af i aften. 

Nye features og Pokémon

Året startede ud med netop at have fået tilføjet Trainer Battles (i December 18), og dermed lagde Niantic fokus på det i starten. Noget andet de lagde fokus på, var dog også det nye event koncept 'Research Dag', som startede med Feebas. Allerede i Februar kom GO Snapshot dog til spillet, og dermed også Smeargle ! Clamperl fik ligeledes sin egen Research Dag i februar , og året havde desuden allerede budt på mange forskellige events. 

Derefter er vi blevet beriget med både Lucky Friends , men også med mulighed for at indmelde vores egne PokéStops og Gyms . Fik man lavet sig sind egne PokéStops, kunne man også pludselig bruge 3 nye slags Lure moduler der gav mulighed for at udvikle bestemte Pokémon. Ville man kun udvikle de bedste, gjorde det nye Appraise system det nu lettere at se den reelle IV for enhver Pokémon!

En del af spillet som får mere og mere opmærksomhed er Trainer Battles, og mens mange rendte rundt og raidede en særlig armeret udgave af Mewtwo i sommer, kom der flere ændringer til Trainer Battles, med en ny måde at bruge Charge Angreb på . Tidligere på året havde vi dog også fået mere dybde til kampene med status effekter (Attack stiger, Defense falder osv.). Og det var med at øve sine Trainer Battles evner, for som et led i sommerens events begyndte Team GO Rocket at indtage Pokéstops omkring os. 

Som sommerens GO fester sluttede, fik vi muligheden for at fange Jirachi igennem en Special Research, og mens folk kæmpede med det kom nye Pokémon fra Unova regionen til spillet

Det var med at fange de bedste, og styrke sit hold endnu mere, for der blev tilføjet en reel udfordring. Ved hjælp af nogle særlige objekter man kunne samle fra Team GO Rocket, kunne man nu opspore deres ledere og kæmpe mod dem

2019 vil for mange nok mest huskes som året hvor Fisketorvet lukkede og slukkede i Pokémon GO forstand. Mens Niantic allerede meldte ud i august, at de i den uge ville fjerne alle sponsorerede stops og gyms fra bl.a. fisketorvet, var det først d. 20. november, midt i en Legendarisk Raid Time , at de fjernede dem.

Selvom det virker til at året har bragt mange ting, har vi dog også fået adgang til Niantic Wayfarer , som er en hjemmeside hvor level 40 trænere kan gå ind og bedømme andres indmelde mulige PokéStops. Noget der virkelig har hjulpet på ventetiden der ellers har været på PokéStop submissions. 

Sidst, men ikke mindst har vi senest fået et nyt Buddy System , som giver en hel ny række af muligheder for at interagere med ens bedste Pokémon ven. 

Hvad har vi så i vente?

Det eneste vi reelt ved for det kommende år, er at der vil blive satset endnu mere på Trainer Battles, med det kommende GO Battle League , hvor vi vil få matchmaking I Trainer Battles, og et liga system med ranking. Det skulle komme i starter af 2020, men præcis hvornår vides endnu ikke. 

Udover det kan vi selvfølgelig forvente en række virkelige events i sommeren, og nok også at se mange, hvis ikke alle, af de Unova Pokémon, som endnu ikke er tilføjet. Og vi vil desuden nok få tilføjet Pokémon fra Generation 6, når efteråret kommer. Vi må vente og se. 

Pokébase forgangne og kommende år

Mens året har stået på meget lidt nyudvikling fra min side af, hvor kun AR Galleriet er blevet tilføjet (Liga Systemet kom i de sidste dage af 2018), har siden fået flere ansigtsløft. Både Pokédex siderne, hvor man nu kan se udviklinger og "pris" for dem, en sammenhæng med events og Field Research og meget andet, og Event siderne (med nedtællingen og sammenføring med Pokédex siderne) har fået store ændringer tilføjet, mens Type siderne er opstået, med overblik over alle Pokémon og Angreb indenfor en type. Det største arbejde fra min side (udover de utallige timer jeg har brugt på at skrive nyheder og guides), har været lagt i at arbejde på en ny underliggende kode, en ændring som jeg skal arbejde videre på i 2020, og som, når det endelig kommer (det er hele siden der omskrives), vil betyde kortere svartidee og mulighed for eventuelt at lave en Pokébase app i fremtiden med præcis samme kode bagved som hjemmesiden. 

Om jeg når at blive færdig i år, er svært at sige, for på det personlige plan bød 2019 på en tilføjelse af to kommende Valor trænere i foråret, så børneflokken rummer 3 små børn, noget der ikke just gør arbejdet med siden her lettere. Derfor har nyudvikling været sløv, men jeg håber at kunne tilføje Team GO Rocket Lederne til kortet (overhovedet ikke opstartet arbejdet bag), og Giovanni (og decoys). Min tanke er altså at man kan indmelde hvilke ledere man støder på hvor, så andre der f.eks. kun jagter Sierra, ksn være heldig at andre er stødt på hende og har delt hvor. 

Vi må se hvad jeg har af muligheder i 2020. 

I må have et fremragende nytår, og pas nu på jer selv i aften! Det er lettere at fange Pokémon med alle fingrene i behold!

/Mike