Det eksisterende Buddy System er meget simpelt. Sæt en Pokémon som din buddy, gå et bestemt antal kilometer, inddelt i tre kategorier, og modtag en Candy. 
Snart vil et nyt Buddy System, med mere dybde, indføres. Et System som lader os komme tættere på vores Pokémon, og som lader os skabe et bånd til den Pokémon vi har valgt til at følge os.

Opbyg et venskab

Vejen til hjertet går gennem maven. Noget man ofte høre sagt om mænd, men det er åbenbart også gældende for Pokémon! For for at opbygge et venskab kan du give din Buddy bær, og se hvordan dens hengivenhed til dig stiger i takt med at maven fyldes. Udover at fodre den bær, kan du nusse den / lege med den, tage den med i kamp, opdage nye steder, tage billeder eller noget så simpelt som at gå en tur.

Som Jeres venskab opbygges, vil I stige i venskabsniveau, og dermed ved du opnå fordele fra din Buddy Pokémon, som du kan tage i brug i mange situationer!

Stig i venskabsniveau

Der er ikke stor forskel på Pokémon og mennesker. I hvert fald ikke når det kommer til venskaber. Som vi allerede kender det fra Venner, vil du have fire niveauer af venskab med din Buddy. Good, Great, Ultra og Best (Jeps, de samme fire niveauer), og hver niveau vil åbne for flere fordele.

 • Good Buddy
  Når din buddy bliver en Good Buddy, vil du kunne se den på kortet, som du bevæger dig rundt i den virkelig verden, for at fange Pokémon. Udover det, vil du få adgang til den nye Buddy Profil (Kan ses længere nede), hvor du bl.a. kan se status for Jeres venskab.
 • Great Buddy
  Som Great Buddy er din Buddy klar til at hjælpe dig, når du har lidt svært ved at fange en Pokémon. Din Buddy kan komme ind og hjælpe en vildfaren Pokéball mod målet. Desuden kan den også finde Items til dig, som hjælper dig på din vej!
 • Ultra Buddy
  Med en Ultra Buddy, får du en sand makker ved din side, som hjælper dig med at finde interessante nye steder, og som kan finde Souvenirs til dig. Souvenirs er endnu et ret ukendt emne, men vi vil kunne holde styr på dem via den nye Buddy Profil.
 • Best Buddy
  Som din Best Buddy, vil den gøre ekstra gavn i kamp. Det gør den ved at modtage et boost til sin CP hvis den skal kæmpe, så den vil være ekstra stærk! Udover det, vil den stolt bære et bånd der viser at den er din Best Buddy.

Bliv bedre venner

For at stige i niveau med din Buddy, skal du optjene Affection (Dårligt oversat til Kærlighed). Affection vises med hjerter, og du kan opnå Affection ved at Gå ture med din Buddy, Kæmpe med den, lege med den og give den mad og tage billeder af den. Jo mere Affection du tjener med din Buddy, desto bedre bliver dens humør.

Når den er i det bedste humør (Kaldes Excited), opnår du følgende fordele:

 • Halveret distance for at åbne 1 Candy.
 • Tjen dobbelt så mange hjerter
 • Tjen ekstra hjerter

Følg med i din Buddys humør, og Jeres fremskridt via den nye Buddy Profil. På Buddy Profilen vil vi kunne se hvad vi kan gøre for at hjælpe vores Buddys humør på vej, men også vores venskabsniveau og endda en oversigt over tidligere Buddies (hvis man har det), og hvad vi har opnået med dem.

Optjen dagligt dine hjerter (Affection), og stig hurtigst muligt i venskabsniveau.

Mød snart dine venners Buddy Pokémon!

"Snart" vil vi også få mulighed for at møde vores (menneske) venners Buddy Pokémon! Sammen med 1 eller 2 andre, kan man finde sin Buddy frem, og f.eks. tage gruppebilleder med dem.
Det er endnu uvist, hvornår denne nye Multiplayer AR+ del kommer, men der går nok ikke flere måneder efter det nye Buddy System ruller ud.

Det nye Buddy System generelt skulle gerne rulle ud inden årsskiftet, men om de mange fejl i den nye version forsinker det til det nye år, er ikke til at sige på nuværende tidspunkt.
(Af fejl kan nævnes at AR+ har store problemer, ens Master League Party Teams slettes hvis man bruger dem mod Team GO Rocket, "0*, 1*" osv søgeord virker ikke)

Se flere billeder af det nye Buddy System nedenfor, inklusiv en video af lidt 'gameplay' med det.