Niantics største aktiv er uden tvivl deres Niantic Real World Platform", som er en finere måde at sige deres database over interessepunkter rundt om i verden.

Dette aktiv er vi mange der er med til at udbygge, både via vores  arbejde i Wayfarer  og nu også via vores hjælp til Mapping/Scanning af PokéStops og Gyms.

Hvad bruges det til?

Niantic melder selv at det er for at forbedre deres mulighed for at rendere pokestops i spillet, og udbygge deres AR kamera mulighed. Man ser allerede nu at mange telefoner har adgang til "Reality Blending" hvor Pokémon kan gemme sig bag ting når man skal tage billeder af dem, i stedet for bare at 'svæve' i luften. Og det skulle altså være dette de vil bruge vores scanninger til at forbedre endnu mere. 

Ærligt drejer det sig nok mest om at indsamle så meget data som muligt om deres største aktiv, nemlig Pokéstops og Gyms rundt om i verden. Så kan de i fremtiden skabe 3d modeller af det, og placere det i andre spil eller hvad end de finder på.

Flere frygter at det er for at verificere om et stop/gym lever op til deres retningslinjer, og selvom man ikke kan udelukke det, virker det ikke synderligt sandsynligt at de vil jagte det særlig meget i hvert fald.

Hvordan gør man?

Når man modtager en opgave, som f.eks. kunne lyde "Scan Mindeplade" (Hvis det stop man skal scanne hedder 'Mindeplade'), finder man det stop, går ind på opgave menuen, trykker på opgaven og trykker "Scan PokéStop". Så filmer man objektet der er blevet til et PokéStop/Gym i spillet. Man har omkring 15 sekunder til at filme, og skal forsøge om komme så meget rundt om objektet som muligt. 

Når man så har filmet i 15 sekunder, kan man vælge at "Upload Now" (Overfør nu) eller "Upload Later" (Overfør senere). Foruden hvis man har et abbonnement der har store begrænsninger i Data forbrug, kan man snildt "Upload Now", da det ikke er kæmpe filer man sender afsted.

Kan man slippe for det?

Indtil videre har der ikke været nogle Special Research som har krævet det, så man kan sagtens klare sig igennem hele spillet uden at føle at man mangler større dele, uden at AR Scanne for Niantic. Bliver man træt af at slette opgaverne kan man (på mange telefoner i hvert fald) gå ind i Settings og under "PokéStop Scan" fjerne fluebenet i "Enable PokéStop Scan".

Dette skulle gerne helt fjerne muligheden for at modtage AR Mapping opgaverne.

Vær opmærksom på at Niantic KIDS konti ikke har adgang til AR Mapping, og der først senere vil komme mulighed for at slå det til/fra for deres forældre.

Dobbelt Field Research opgave muligheder

Én ting som man dog kan risikere at miste er gode Field Research opgaver. For med introduktionen af AR Mapping, har flere trænere oplevet at der er to Field Research opgaver på mange PokéStop. Og hvilken af dem man får, er bestemt af om man har en AR Mapping opgave på sig eller ej.

Derfor er det vigtigt at vide, hvis andre melder en god opgave ind til et fællesskab, f.eks. på  Pokébase Kortet , om personen havde en AR Mapping eller ej. Jeg vil få opdateret kort siden til at understøtte dette så snart jeg har tid*

Hvad kan man få for det?

Der er opdateret nogle gange i hvad man kan få for disse opgaver. Her er seneste liste (Opdateret senest: 1. november)

Denne liste vil formentlig opdateret af Niantic løbende, og jeg vil prøve at holde den ajour her på siden.


*Husk på at siden her kører frivilligt, og jeg har fuldtidsjob, kone og tre børn ved siden af. Så det er begrænset med tid der er til videreudvikling, da jeg prioriterer at få nyheder og guides ud, over videreudvikling.