Velkommen til!

Siden du læser denne guide, må det betyde at du nu er blevet en Pokémon GO træner! Spændende!
Pokémon GO er et spil der har hjulpet mange, skabt mange bekendtskaber og fået mange trænere verden over til at opdage nye områder af sit lokalområde!

Lad os kigge på de almindelige items, du kan støde på i spillet. Du kan også læse om alle items på Pokébases dedikerede Items liste

Bolde

Din primære opgave i Pokémon GO er at fange Pokémon. For at fange disse, skal du bruge bolde. Der findes i øjeblikket 3 forskellige bolde (til at fange 'vilde' Pokémon), som du kan læse om her:

Poké Ball
En Poké Ball er den almindelig bold til at fange Pokémon.

Den får du enten ved at købe den i shoppen, spinne PokéStop og Gyms, eller som belønning for nogle Field Research opgaver. 
Du kan bruge en Poké Ball til at fange alle Pokémon omkring dig, men da den ikke er mere end til almindeligt brug,
vil nogen Pokémon nok hoppe ud af bolden, inden de bliver fanget.

Derfor findes der også andre bolde.


Great Ball

Fra level 12 oplåser du for det item der kaldes en Great Ball

En Great Ball er ligesom en Poké Ball, bare stærkere.
Det betyder at den har større sandsyndlighed for at fange den Pokémon du prøver at fange.

Ligesom med andre bolde, får du den ved at spinne et PokèStop eller Gym, eller som belønning for nogle Field Research opgaver. 


Ultra Ball

For at få lov til at bruge spillets bedste bold (såfremt Master Ball aldrig bliver tilgængelig) skal man være i level 20.

Fra level 20 og frem har du mulighed for at købe denne bold i shoppen, og få dem via PokéStops og Gyms, eller som belønning for nogle Field Research opgaver. 

Ultra Ball er til brug når hverken Poké Ball eller Great Ball er helt nok, f.eks. ved de mere sjældne Pokémon, eller dem med høj CP.

Potions og Revives

Hvis man har kæmpet i et Gym eller et Raid, vil din Pokémon måske have mistet liv. Har den mistet alt sit liv, skal man bruge en Revive, mens man bruger potions hvis den blot ikke har fuld liv (HP) 

Revive

Når du bliver level 5, kan du begynde at kæmpe i Gyms, og med det låser du op for Revives og Potions. En revive oplever en Pokémon fra 0HP til 50% af den fulde HP. 

Den vil altså give 10 HP, hvis Maks HP for en Pokémon er 20, men 200 HP hvis Maks HP er 400.

Du får Revives ved at spinne PokèStop og Gyms, eller som belønning for nogle Field Research opgaver. 


Max Revive

Når du bliver level 30 låser du op for Max Revives. Max Revives er, ligesom Revives, til brug på Pokémon med 0 HP, altså dem der er besvimet i kamp. Forskellen på Revives og Max Revives er, at en Max Revive giver fuld HP til den Pokèmon der får den, så man ikke behøver at bruge en potion på den efterfølgende. 

Ligesom med Revives får man dem igennem at spinne PokéStops og Gyms, eller som belønning for nogle Field Research opgaver. Max Revive kan man også modtage som belønning for et vundet raid, desuden kan de også købes i shoppen. 

Potion

Almindelige Potions låses op allerede fra level 5 (når du begynder at kunne kæmpe i Gyms) og kan anskaffes ved at spinne PokéStops og Gyms, eller som belønning for nogle Field Research opgaver. 

En potion bruges på en Pokémon som har mistet liv, men ikke alt sit liv. Alternativt på en som har fået en almindelig Revive. En almindelig Potion giver 20 HP til den Pokèmon der får den, eller mindre hvis fuld HP er indenfor 20 HP. 

Super Potion

En Super Potion fungerer ligesom en almindelig Potion, men er først nået man kan få fra level 10.

Den giver op til 50 HP (mindre hvis der mangler mindre, men i så fald fuld liv) til en Pokémon og kan findes ved at spinne PokéStop og Gyms, eller som belønning for vundne Raids og klarede Field Research opgaver. 


Hyper Potion

Fra level 15 kan du indsamle Hyper Potion, når du spinner Gyms og PokéStops. Du kan desuden også få dem, når du vinder Raids eller som belønning for Field Research opgaver. 

En Hyper Potion fungerer præcis som de andre Potions, blot med den ændring at den giver op til 200 HP, eller fuld HP hvis en Pokémon mangler mindre end 200 HP. 


Max Potion

Allerede fra level 25 kan du få Max Potions. Max Potions er, ligesom andre potions, et værktøj der giver din Pokèmon HP hvis den har været i kamp. I modsætning til de andre, er der intet maksimalt HP den giver, da den altid bare vil fylde en Pokémons liv til 100%.

Du får, som de andre, Max Potions ved at spinne PokéStop og Gyms, ved at vinde Raids eller som belønning for nogle Field Research opgaver. Du kan også. Købe dem i shoppen. 


Bær

En anden type af de generelle items er bær. Der findes forskellige bær med hver deres effekt. Bær kan bruges når man fanger Pokémon, til at fodre i Gyms og til din buddy.

Ved en fangst sekvens (når man fanger Pokémon) er det kun det bær der vises ved siden af navnet af Pokémonen, hvis bonus tæller. Man kan altså ikke bruge mere end et bær pr gang, og effekten huskes ikke fra de tidligere bær.

Razz Berry

Razz Berry, eller Razz Bær, kan bruges til at øge chancen for at en Pokémon bliver i bolden når man prøver at fange den.

Udover det giver den 2 (uden event der giver flere) ud af 6 felter til din buddys sult. Og så kan den give +10 point til gyms og tilføje en smule motivation til din forsvarende Pokémon.

Razz Bær modtages ved at spinne stops, fra Field Research opgaver eller kan også modtages i gaver eller fra din buddy i gaver.

Razz Berry var det eneste bær der var i Pokémon GO i starten af spillet, inden der blev tilføjet flere senere hen.


Nanab Berry
Nanab bær er bær man kan bruge til at få en Pokémon til at bevæge sig mindre, når man skal fange den. 
Udover det giver det, som Razz bæret, 2 ud af 6 i din buddys sult.

I gyms giver Nanab bær mere i motivation til en forsvarende Pokémon, end både Razz og Pinap bær gør. Det giver dog stadig +10 point mod næste level af Gym badge.

Nanab Bær modtages ved at spinne stops, fra Field Research opgaver eller kan også modtages i gaver eller fra din buddy i gaver.


Pinap Berry

Pinap bær kan give ekstra candy af den Pokémon man fanger i en fangesekvens.

Udover det giver det 2/6 i sult til din buddy, eller +10 point mod Gym badges. Det giver samme mængde motivation som Razz bær giver til forsvarende Pokémon i Gyms.

Pinap Bær modtages ved at spinne stops, fra Field Research opgaver eller kan også modtages i gaver eller fra din buddy i gaver.


Golden Razz Berry

Golden Razz Bær er særlige bær som man kun modtager via Field Research opgaver eller i Raids. Nogle Special Research giver også GRB (forkortelse for Golden Razz Bær), men man kan ikke spinne sig til dem. Angiveligt skal man dog kunne finde den ved at spinne, hvis ens buddy har markeret det stop man spinner som interessant på forhånd

Golden Razz Bær øger signifikant chancen for at fange en Pokémon, ligesom den giver 3/6 til din buddys sult. Den fylder desuden motivationen fuldstændig for en forsvarende Pokémon, mens den ligesom de andre giver +10 point mod næste Gym Badge niveau.


Silver Pinap Berry

Senest tilføjet af de nuværende bær i spillet er Silver Pinap Bær. Silver Pinap Bær giver samme effekt som Pinap bær ved fangesekvensen, altså dobbelt candy, dog øger det samtidigt chancen for at fange den Pokémon en god sjat.

Din buddys sult hjælpes også halvvejs som med GRB, men et Silver Pinap Berry giver dog ikke fuld motivation til forsvarende Pokémon. Det giver dog en del mere end "almindelige bær" (Razz Bær o.lign). Som de andre giver det +10 point mod næste Gym Badge.

Man kan ikke spinne sig til et Silver Pinap Berry. Angiveligt skal man dog kunne finde den ved at spinne, hvis ens buddy har markeret det stop man spinner som interessant på forhånd. Det er dog mest almindeligt at få disse via Field Research eller Special Research.