Det er som oftest en dårlig idé at purify Shadow Pokémon, eller Skygge Pokémon om man vil.

Oprindeligt var eneste forskel på Shadow og Purified Pokémon, at we steg 2 i hver stat i deres Iv (dog maks 15) når de blev Purified, Og så kostede de kun 90% almindelig pris ved Power op og udvikling.

Men Niantic har sidenhen tilføjet en booster, så Shadow Pokémon giver 20% mere skade end en ikke-Shadow. De modtager så som kompensation også 20% mere skade.

Det virker måske til at gå lige op, men det betyder faktisk at Shadow Pokémon er usandsynlig gode angribere, og de fleste på toplisterne over bedste angriber er, efter denne ændring, nu Shadow Pokémon.

Hvilke skal man så purify?

Godt spørgsmål! Generelt set er der nogle der giver mening at purify, og her er et par eksempler:

  • Sableye til PvP: Return giver Sableye en god coverage, Og en purified level 40 100% IV kan stadig være med i Great League. 
  • Wobbuffet defender: Wobbuffet er den fødte defender, men stor bulk, men ikke meget angrebsstyrke. Her får man mest ud af at bruge Wobbuffet som defender, altså sætte i et Gym eller som en såkaldt Tank i en Trainer Battle.

De vigtigste at lade forblive Shadow

Har du været heldig, og fået en god IV Shadow Mewtwo eller f.eks. en af de tre legendariske fugle? Lad dem endelig forblive Shadow udgaver. De giver mere skade og selvom de også får mere skade, vil de generelt være mere til gavn.

Denne guide vil blive opdateret i fremtiden, med flere eksempler...