Lucky Pokémon er nu blevet indført, og her er hvad der er værd at vide omkring dem.

Lucky Pokémon er en ny attribut som Pokémon kan have. De kan ikke have den når du fanger den, men kan blive 'Lucky' ved at bytte med en ven.
Jo længere tid du har haft en Pokémon, desto større chance er der for at den bliver Lucky når den byttes.

Når én Pokémon bliver til en Lucky Pokémon, vil begge de byttede Pokémon blive 'Lucky'.

Hvad kan de så?

Lucky Pokémon er en billigere Pokémon at gøre stærkere, da den kun kræver halvdelen af den mængde Stardust som en almindelig Pokémon kræver, når man trykker 'Power Up'. Eftersom Stardust er, for mange i hvert fald, den mest værdifulde ressource i spillet, er dette meget velkomment.

Udover at være billiger at power up, vil de også være garanteret en højere IV ( læs mere om IV her ) end almindeligt, da de - ligesom æg og Raids - har en minimum IV på 80% (12/12/12).
De første timer efter 'Lucky' Pokémon gik live, var der desværre en fejl der ikke sikrede dem en høj IV, men den er rettet nu .

Er det let at få

Det er selvfølgelig værd at bemærke at det ikke er til at vide, om en Pokémon der byttes vil blive 'Lucky' ved et 'Trade'. Men jo ældre begge Pokémon er, jo større er chancen. Så nu er et godt tidspunkt at bytte nogle af de Pokémon, hvis man har nogen, fra da spillet udkom tilbage i 2016.
Der er ca. 5% chance for at et byt giver en Lucky Pokémon, men jo ældre desto større chance. Er en Pokémon 1 år (365 dage), er der ca. 10 % chance for at det giver et 'Lucky byt', mens 2 år gamle Pokémon giver ca. 25% chance. Hvis en af de Pokémon der byttes er fra juli eller august 2016, er der 75% chance for et 'lucky byt'. Skulle en af personerne der bytter have fået færre end 10 lucky Pokémon i alt, vil der være 100% sandsynlighed for et lucky byt, såfremt at den Pokémon som personen der endnu ikke har 10 lucky Pokémon, er fra juli eller august 2016.

Så hvis dig og en Ultra Friend eller Best Friend begge f.eks. har nogle Legendaries med lav IV, som I ikke vil bruge til noget, kan det være en idé at bytte, i håbet om bedre IV og at den skulle blive 'Lucky'. I værste fald så kan man transfer den, og få en candy mere ud af den, end hvis man blot havde transferede den uden at bytte inden.