Det nye Buddy System er nu kommet til spillet, og det er noget mere indholdsrigt end det gamle. 

Mange måder at interagere på, forskellige bonuser og meget andet. 

Lad os gennemgå det og blive klogere sammen. 

Se din Buddy

Hvor vi før i tiden kun har kunne se vores Buddy nede ved siden af vores profil, kan vi nu ofte se den følge rundt med os på kortet. Det er noget de fleste nok lige skal vænne sig til, inden man stopper med at trykke på den, for at fange den. 

For at få sin buddy ud på kortet til dig, skal du gå ind som du plejer og trykke på din buddy ved siden af dig selv, på din egen profil. Alternativt kan man nu også bare trykke på det lille billede der er af den nede i bunden når du er ude på kortet. 

Inde på din Buddy, trykker du på det bær der er i toppen af billedet. Brug AR eller AR+, og kast vær til den, eller du kan "Quick" fodre den i det mellembillede der kommer, hvis den ikke er ude på kortet hos dig. 

3 almindelige bær eller 1 poffin, og så er den mæt og vil gå rundt med dig. 

Interager med din Buddy 

Udover at give den bær, så du kan se den på kortet, kan du opbygge et forhold til din Buddy Pokémon på andre måder. 

Kæmp med din Buddy
Tag din Buddy med i kamp, enten i Gyms, i Trainer Battles, I Raids eller mod Team GO Rocket (Både Grunts, Ledere og Giovanni). Du kan få et hjerte om dagen for at kæmpe, og en kamp giver et hjerte. Bemærk at det kræver at din Buddy er med dig i kampen, før den tæller.

Tag et GOSnapshot af din Buddy
Direkte fra "Play!" muligheden på din Buddy profil kan du tage et billede (i AR+). Ligesom med kamp kan du optjene et hjerte om dagen, og et billede er nok til et hjerte. 

Gå med din Buddy
For hver 2km du går med din Buddy ved din side (Skal være fremme på kortet), får du et hjerte. Du kan tjene op til 3 hjerter om dagen på at gå med din Buddy.

Fodr din Buddy
Hver gang din Buddy bliver for sulten, forsvinder den fra kortet. Giv den 3 almindelige bær (eller en Poffin), og så kommer den frem igen og du tjener et hjerte. Du kan tjene op til tre hjerter om dagen på at fodre din Buddy. En mæt Buddy bliver sulten igen efter 3 timer, og forsvinder derefter fra kortet - såfremt du ikke fodrer den inden.

Leg med din Buddy
"Leg" er måske lidt i overkanten. I AR+ kan du "nusse" din Buddy ved at holde fingeren på dens hoved og bevæge fingeren rundt på hovedet af den. Efter lidt tid kommer der en skinnende effekt omkring den, og du optjener et hjerte.

Besøg et nyt sted
I følge teksterne i spillet skal man finde et PokéStops man endnu ikke har besøgt før, for at denne tæller. Det virker dog (i skrivende stund) også ved alle Gyms, uanset om man har besøgt dem før eller ej. 

Optjen Affection og stig i niveau

Ligesom vi kender det fra de virkelige venner, så er der 4 niveauer af venskab man kan have med sin Buddy.

Hver af de 4 niveauer bliver nået ved at optjene 'affection' - Bedst (dårligt) oversat til Hengivenhed eller Kærlighed. Hver af de 4 niveauer låser op for forskellige fordele. 

Good Buddy

 • Se din Buddy på kortet (kræver du giver den bær til den er mæt) 
 • Se din buddys humør på Buddy profilen. 
 • Oplås ved at optjene i alt 1 Affection (hjerter) 

Great Buddy

 • Kan hjælpe dig med at fange Pokémon (ca. 15% chance for at sende en bold tilbage mod en Pokémon der slår bolden væk) 
 • Kan finde gaver til dig (Indeholder almindelige items såsom bær og potions) *
 • Oplås ved at optjene i alt 70 Affection (hjerter) 

Ultra Buddy

 • Kan finde interessante lokationer til dig (PokéStops du ikke har besøgt før) *
 • Kan finde souvenirs til dig (tilfældige ting som ingen betydning har for spillet) *
 • Oplås ved at optjene i alt 150 Affection (hjerter) 

Best Buddy

 • Vil bære et særligt bånd rundt om sig, der fremviser at I er Best Buddies. 
 • Kan stige i level (endda over level 40) når du tager den i kamp, og har den som buddy, og dermed blive ekstra stærk. Den vil falde i level igen efter kampen
 • Oplås ved at optjene i alt 300 Affection (hjerter) 

* Kan give 1 ekstra Affection (hjerte) om dagen. 

Godt humør hjælper

Udover de fire niveauer, har din Buddy et humør. Og er det Excited (højeste mulige humør, kend det ved stort smil og hjerter på humør ikonet), får du ekstra mulighed for at optjene Affection, kan optjene flere hjerter samtidigt, og kan nøjes med at gå halvt så meget som det normalt kræves. 

Læs guiden om at optjene til Excited:  Sådan når du Excited Humør med din Buddy

I tvivl om noget? Spørg endelig på Facebook siden eller på twitter, så kan guiden udvides med ting jeg med sikkerhed har glemt.