Som jeg skriver denne guide, er Adventure Sync under 12 timer gammelt i spillet, og spørgsmålene omkring det er allerede banket ind fra alle sider. Forhåbentlig kan denne guide skabe lidt forståelse for denne nye feature, hvad den gør, hvorfor du eventuelt ikke har adgang til den endnu, og om den er sikker... 

Kort og godt, hvad er det?

Adventure Sync er en ny måde hvorpå spillet kan registrere dine gået kilometer. Fra starten af har spillet kun kunne registrere distance til æg og buddy, når det her været åbent. Nu, ved at forbinde til enten Google Fit eller Apple Sundhed, kan spillet køre i baggrunde, og lægge din distance til, uden det overhovedet behøver at være åbent. 

Det er vigtigt at bemærke at man ikke behøver at give adgang til tracking/fitness apps, for at være med til at indsamle belønninger for at gå. Spillet samler kilometer ind på samme måde, som det altid har gjort, sålænge det er åbent. Det er altså kun hvis du ønsker at tælle distance, når du har spillet slukket og telefonen i lommen, at det er et krav at tillade Google Fit / Apple Sundhed. 

Men hvorfor kan jeg så ikke se det? 

Som med så meget andre features, har Niantic valgt at rulle det ud i stadier. De er startet med at åbne for level 40 spillere, og vil så gradvist gå ned til lavere levels, indtil de ikke finder fejl, og har åbnet for alle. Så kan du ikke se det, kan det være fordi du ikke er høj nok level endnu. Alternativt har du ikke slået det til. 

Opdatering : seneste melding lyder på at alle level 30 og op kan se det, men nogle trænere i level 29 har også meldt at de har adgang.

Belønninger

Man bliver belønnet på ugentligt basis for den mængde km man har gået. Der er 3 mål, og udfra det højeste mål man når, får man en belønning. 

De tre mål er 5, 25 og 50 km, og det er hvad der er opnået mandag klokken 09.00 i den forgangne uge, som giver en belønning på samme tidspunkt. 

De præcise belønninger er svære at udpensle allerede nu, da det virker til at have været ændret, og at det ikke er præcis det samme som en træner får for f.eks. 50 km, som en andet træner får for samme distance. 

TheSilphRoad har lavet denne grafik, men det skal mere tages som en vejledende grafik end en som viser præcise belønninger. 


Er det sikkert? 

I en verden af overvågning, data lækager og upålidelige mennesker der har deres lange fingre i data via hacking (det hedder faktisk cracking, men lad os lade det ligge), er det naturligt at være i tvivl når man pludselig skal give mere adgang til en App. 

Pokémon GO benytter ikke dit GPS signal til at udregne den her distance, når den er slukket. Som altid benytter appen GPS når du spiller, men Adventure Sync er bygget op på at modtage data fra Apple Sundhed og Google Fit (iPhone og Android). Det er derfor kun adgang til data fra en af disse to apps, som du skal give, og ikke til 24/7 overvågning fra Niantic - den klarer Apple og Google jo for dem. 

Det skal så også nævnes, at begge disse apps (Fit og Sundhed) benytter sensorer i telefonen, til at registrere skridt. Det er på baggrund af disse, at distancen udregnes. Dertil ikke sagt, at de ikke tracker din GPS position, for mon ikke de gør det...

Hvordan slår man det til? 

I stedet for en kringlet forklaring, så gå ind i Settings og følg billederne nedenfor

Sørg for at markere denne, så der kommer 'hak' I. 

Tryk 'Turn it On' - såfremt du vil tænde for det! 

På din profil scroller (slider) du ned forbi de tre knapper Buddy, Journal og Style. 

 

Andre spørgsmål? Stil dem på Facebook, og jeg får besvaret dem her i guiden hurtigst muligt!