OBS: Denne guide er ikke længere aktuel, da Niantic har rettet den del af spillet der gjorde det muligt. 
Den forbliver på siden af historiske årsager.

Kun få Shadow Pokémon kan være Shiny, og det er dem man får mulighed for at fange, når man besejrer en Team GO Rocket leder. 

Men det er langt fra sikkert at du får en shiny for dine kvaler, men nu melder en trick sig på banen som måske kan give dig den Shiny du søger!

Tricket går i al sin enkelthed ud på, ikke at fange den skygge Pokèmon du får mulighed for, hvis den ikke er Shiny. I stedet husker du dens CP tal, og vender tilbage ej time (eller mere) senere. 

Efter en time vil skygge Pokémon'ens IV og Shiny/ikke Shiny værdi være sat på ny, og du har dermed endnu en chance for at få den som Shiny. 

Dette kan du gøre frem til ca klokken 22.00 hvor lederne går i seng. Dagen efter kan du ikke fortsætte, men skal samle ind til en ny Radar og besejre en ny leder. Så det er om at stå tidligt op, for at få flest mulige chancer for Shiny!

Tricket her er selvfølgelig ikke en måde at spille på, som Niantic har arbejdet mod. Derfor må man forvente at de rettet dette, og jeg forventer at der ikke går lang tid før de retter det. Du kan ikke forvente at bannes for det. 

Jeg har selv testet og kan bekræfte IV (CP) ændrer sig, men har ikke kunne bekræfte Shiny - endnu.

Held og lykke, og god Shiny jagt, trænere!