Med en BCR (Base Capture Rate - Basis fangst rate) på 2% er Ho-Oh kommet på besøg nu. Raikou og de andre bæster har ligeledes kun en basis sandsynlighed på 2% for fangst. Når man samtidig kan være uheldig at få ned til 6 bolde, så er det med at gøre hvad man kan for at få mest ud af sine kast.

ProdigiesNation tricket

YouTube'eren ProdigiesNation fandt tidligere et trick, som viste sig at være meget gavnligt.

Det går i bund og grund ud på, at eftersom cirklen (den grønne til røde cirkel man helst skal ramme i, når man kaster en bold på en Pokémon) ikke ændrer sig så længe man ikke rører sin bold, eller så længe den Pokémon man skal fange, er igang med et angreb, så kan man 'udnytte' dette.

For at optimere dine chancer mest, så skal du:

  1. holde fingeren inde på bolden indtil ringen har den ønskede størrelse, men uden at flytte bolden.
  2. Slippe bolden, så snart ringen har den størrelse du ønsker at ramme.
  3. Tålmodighed... Vent på at Pokémon'en laver sit angreb. (Er du i tvivl om hvordan det ser ud, kan du prøve at holde bolden, indtil den bevæger sig, og ringen forsvinder - Forsvinder ringen, så er det et angreb den er igang med.)
  4. Når den angriber, så tager du bolden, spinner den og kaster bolden mod den cirkel du lavede før. Det er vigtigt at du kaster bolden, inden angrebet er slut, da ringen så ikke ændrer sig.

Dette garanterer ikke fangst, men det øger chancen for, at dine bolde ikke bliver spildt på at den Pokémon du vil fange slår boldene væk, flytter sig, eller du kun får "Nice" bonus, når du kan få "Great" eller "Excellent".

Det kan helt klart anbefales, at du øver dig på dette med almindelig Pokémon, inden du går i gang mod f.eks. Legendary.

Videoen fra ProdigiesNation er på engelsk, men den viser tricket glimrende.


Held og lykke, trænere!