Deoxys' normale form, vil snart hærge EX Raids landet over, men hvad skal vi egentlig stille op mod den?

Optimale Counters

Deoxys er, ligesom MewTwo, en ren Psychic Pokémon. Dens Normale Form er ikke nær så stærk som MewTwo var i sine EX Raids, men modstanderne er lidt de samme.
Deoxys er, udover at være en smule svagere end MewTwo, ramt af dårlige angreb. Så det er bare med at stille op med Bite og Crunch Tyranitars, på alle de pladser i dit setup, hvor du ikke kan stille med MewTwo med Shadow Ball.
Første, og bedste counter, er nemlig MewTwo, med de nu forhenværende angreb Shadow Ball.
Dernæst er Tyranitar med Bite og Crunch at foretrække og skulle du ikke kunne fylde ud med dem, er det Gengar med dobbelt Ghost type angreb eller Absol med dobbelt Dark type angreb. Skulle det regne, ville det også give mening at gøre brug af Pinsir og Scisor (Begge med dobbelt Bug Type angreb).

Optimale Værdier

Når Deoxys så er slået ned, hvilket ikke burde være en større opgave - ligesom MewTwo vil 3-4 højere level trænere kunne klare den 'nemt' - vil 1.570 CP være at foretrække, så længe Deoxys ikke er vejrboostet. Skulle den være vejrboostet, og derved i level 25 når den skal fanges, vil det være 1.963 CP der er et tegn på de magiske 100% IV.

Når den skal nedkæmpes, burde den have en CP på 45.891.

Selvom Deoxys ikke er så stærk en Pokémon, og måske ikke har den stærkste angreb, vil den uden tvivl være en eftertragtet Pokémon, specielt i starten. Skulle du være inviteret til et EX Raid, så husk at inviter en Ultra eller Best Friend med, hvis de ikke har fået en invitation selv.

Held og lykke, trænere!