Der har været mange teorier og ideer angående hvordan man trigger et EX-raid. Vi har nu for 4. uge i træk trigget minimum 2 EX-raids per uge i Fredericia. Tidligere var byens level 40 spillere overset, men nu har de forundte spillere også fået.

Det var en fælles bedrift af hele Fredericias Pokémon Community, men særligt 3 spillere lavede det nødvendige, undersøgende fodarbejde.

Vores mysterie løsning begyndte med Grumfenstein (Valor Level 40) kiggede efter parkområder med gyms. Han fandt parkområderne vha. OpenStreetMap. Vi havde 8 gyms fordelt på 4 parkområder. Derved var Niantics parkområde kriterie opfyldt.

En anden spiller, MrMukrub (Instinct Level 40), kiggede på "S2-celle teorien" og fik byen fordelt i 4 S2-celler level 12 vha. sidewalklabs.com. Parkområderne lå fordelt i 3 af cellerne og ingen i den sidste celle. Der var 4 gyms i en celle og 2 i hver af de andre celler. Fredericia har derfor muligheden for at få 3 EX-raids om ugen.

Det blev opdaget at der ikke kunne være EX-raid på det samme gym 2 uger i streg, derved ville maksimum 1 gym være låst for EX-raids og raids indtil EX-raidet var færdiggjort. Det gjorde at byen altid ville have 5 gyms fordelt i S2-cellerne som kunne trigge et EX-raid.

Så manglede der bare at raide. I Fredericia har vi en raidgruppe på Facebook, hvor raids bliver slået op.

Westphaldk (Valor level 40) slog samtlige raids op, på de gyms som kunne trigge et EX-raid. På den måde blev alle medlemmerne gjort opmærksomme på disse raids og kunne bidrage til, og måske selv få, EX-raidpass.

Vi er meget overbeviste om at man skal genererer 300-350+ raidpoint på det enkelte gym. Et level 1 raid, generer 1 point og et level 5 raid giver 5 point. Alle deltagerne til raidet genererer point. Således vil et level 3 raid med 5 deltagere genererer 15 point.

Hvordan får den enkelte spiller så et EX-raid? I den forrige runde blev der uddelt til mange førstegangsmodtagere. Nogle havde raidet aktivt, flere gange på flere gyms; andre havde bare taget et enkelt raid.

Vi arbejder på at undersøge om der er en sammenhæng mellem antal raidpoint den enkelte spiller optjener og sandsynligheden for at modtage et EX-raidpass.


/Dittepiin (Instinct Level 39)