Som noget helt nyt, vil vi få indflydelse på hvilken Pokémon der skal stå i spidsen for Februars Fællesskabsdag.

Lørdag d. 1. februar, fra 00.00 til 23.59, vil der være særlige Field Research opgaver på hvert PokéStop. 
Klar dem der peger på den Pokémon du vil stemme på, og hver enkelt klaret Field Research opgave er en stemme i puljen.

Selve Fællesskabsdagen vil foregå lørdag d. 22. Februar klokken 11 til 14 I Danmark. Opholder man sig på den sydlige halvkugle, vil det være samme dato, men klokken 15 til 18 lokal tid. 

Vinderen af afstemningen vil blive offentliggjort d. 3. Februar, og vil hurtigst muligt viderebringes på Pokébase. 

De fire Pokémon er som følger:

Vulpix , vil via udvikling til Ninetales få angrebet Weather Ball, hvor Kanto Ninetales vil få Fire udgaven af Weather Ball , og Alolan Ninetales vil få Ice udgaven af Weather Ball .
Dette vil samtidigt åbne for Kanto Vulpix' Shiny variant. Alolan Vulpix vil desuden være oftere i Field Research og Raids under eventet.

Machop , vil via udvikling til Machamp få angrebet Payback (Endnu ikke i spillet) - Et Dark Type Charge Angreb, som vil give Machamp endnu mere diversitet i kamp.
Machop er allerede frigivet som Shiny, men vil selvfølgelig spawne i større mængder.

Rhyhorn , vil via udvikling til Rhyperior (Kræver Sinnoh Stone) få angrebet Rock Wrecker (Endnu ikke i spillet) - Et Rock Type Charge Angreb, som er Rhyperiors "Signatur Angreb". Ligesom med Payback kender vi endnu ikke værdierne såsom Skade og energi krævet, men Signatur Angreb har en tendens til at være stærke.
Rhyhorn vil i den forbindelse frigives som Shiny.

Dratini , vil via udvikling til Dragonite få angrebet Super Power  - Et stærkt Fighting angreb som vil tilføje en strategisk mulighed mod f.eks. Ice Type og Rock Type Pokémon, som Dragonite normalt er svag overfor.
Dratini har allerede haft en Fællesskabsdag, og har derfor også en shiny udgave i spillet allerede.

Sådan stemmer vi

Som nævnt ovenfor, vil der stemmes via Field Research opgaver fra 00.00 til 23.59 lørdag d. 1. Februar. 

Der vil være 4 opgaver, hver af dem stemmer på en af de mulige Pokémon. De fire forskellige opgaver vil alle fire have samme opgave, at fange 20 Pokémon, og hver gang du udfører en opgave stemmer du på den Pokèmon den nævner.

De fire opgaver lyder:

  • Vote for Machop Community Day! Catch 20 Pokémon
  • Vote for Rhyhorn Community Day! Catch 20 Pokémon
  • Vote for Vulpix Community Day! Catch 20 Pokémon
  • Vote for Dratini Community Day! Catch 20 Pokémon

Oversat til dansk: Stem på (Pokémon) Fællesskabsdag! Fang 20 Pokémon

Man kan stemme på den samme Pokémon mange gange, så mange gange som du kan finde og udføre opgaven, der indeholder dens navn. Opgaverne skulle være ligeligt distribuerede i alle områder, og der skulle være taget højde for områder med få PokéStops (hvad end det betyder). 

Nogle anbefalinger? 

Det følgende segment er bygget op af mine (DonBananMike, Level 40 træner, ejer og ene-hersker af siden her) holdninger. Bemærk at jeg ikke nødvendigvis er mere ekspert end mange andre, og med sikkerhed mindre end nogle andre :) 

Min mening er at der stikker to ud, som spændende kandidater, og om man er til Raids/Gyms eller PvP er afgørende for hvad der er mest interessant. 

Min egen holdning er at Rhyhorn vil være en spændende tilføjelse til Raids/Gyms, da en Rhyperior med sit Signatur Angreb højst sandsynligt vil have en indflydelse på Top Tier af Rock Typer. Uden værdier for angrebet, er det dog ikke sikkert at det bliver sådan. 

PvP kan til gengæld nok nyde rigtig godt af en Vulpix Fællesskabsdag, da Alolan Ninetales med Ice Weather Ball kan være en spændende tilføjelse, især til Great League. Husk I den forbindelse på, at GO Battle League er på vej, det indbyggede ranking system der vil gøre PvP endnu mere interessant. 

Hvad kan vi lære af dette

Der er to og en halv vigtige ting at tage med fra dagens nyhed:

  • Enten lytter de mere til os som trænere nu, ellers begynder de at opdage at de løber tør for særlige Pokémon ved deres nu tidligere model for Fællesskabsdage. 
  • Bare fordi en Pokémon har sin shiny variant i spillet, kan den fremover godt få en Fællesskabsdag. Dette åbner op en Gible Fællesskabsdag, som der ellers har fået sin Shiny tilføjer til spillet. 
  • (en tilføjelse til ovenfor, så vi tæller den som en halv) En Pokémon kan godt få en Fællesskabsdag, selvom den allerede har haft en. 

Begge vigtige datoer vil blive tilføjet til event siden snarest. 

God jagt, trænere!