Er du level 40, og har gjort brug af din mulighed for at indmelde potentielle PokéStops og Gyms, vil du højst sandsynlig være bekendt med den ekstreme ventetid der kan være på svar i Wayfarer. 

Mange mener at de nuværende problemer skylder en fejl hos Niantic, som har sendt de fleste i rød, og dermed værende dårlige 'wayfarers' (placeret i rød). Og er man en dårlig 'Wayfarer', vil ens stemme ikke tælle eller tælle meget lidt. 

Det er dog intet Niantic har meldt ud, skulle være sandt. De har dog nu, igen, sænket hvilket level man skal være for at bedømme potentielle steder til spillene. Oprindeligt var det level 40, men det er siden blevet ændret for ikke så længe siden, til level 39, for nu at blive ændret til level 38. Samtidigt er der åbnet for at bedømme ned til level 10 i Ingress (det første AR spil fra Niantic). 

Udover dette, vil man nu også kunne gøre sig fortjent til en medalje for alle de 'agreements', altså hvor man har stemt det som udfaldet på en given kandidat blev, man får mens man er anset som en god 'Wayfarer' (man er i grøn). Og bare rolig, den skulle gerne tælle de tidligere godkendte med, så hvis man tidligere har været i grøn, og aktiv i Wayfarer, vil det altså hjælpe på den kommende medalje. 

Medaljen kan ses nedenfor, og kræver henholdsvis 50, 500 og 1.000 'agreements' for bronze, sølv og guld.