PokeMiners ( @poke_miners ), et nyt samarbejde der vil fokusere på dybdegående APK-mines (Gennemgang af Android spil-filens kode), har gennemgået den nyeste version, og kan fortælle om mange interessante ting, der potentielt kommer snart til spillet.!

Det er vigtigt at understrege at hele denne artikel bygger på data fra selve APK filen. Intet af det nedenstående er altså bekræftet af Niantic eller på anden måde meldt officielt ud.

Oversigt

  • Opdatering af Buddy Systemet
  • Routes - en måde at dele gode ruter?
  • Unova (Gen 5) på vej
  • Nyt PvP System til Ranking og Matchmaking

Opdatering af Buddy Systemet

Det virker til at din Buddy og dig, er et venskab der snart kan stige i niveauer. Fra 0 til 5, vil kunne blive sat, og det ser ud til at man kan både give den snacks og pleje den. Det vil muligvis fungere lidt som Motivation i Gyms gør i dag, hvor du kan interagere med din buddy og lade dens motivation stige (i begrænset mængde - en daglig grænse virker det til), mens den falder en smule hele tiden. Man skal altså holde sig i kontakt med sin Buddy Pokémon, og give den opmærksomhed, og i retur vil jeres forhold så stige i niveau. Hvad man præcist får ud af niveau'er vides ikke, men det kunne godt ligne at man åbner for forskellige ting.

Desuden vil vi muligvis snart kunne se vores Buddy Pokémon på kortet, og den vej igennem interagere med den. Dog virker det til at vi snart vil få grænser for hvor meget vi kan skifte ud i Buddy Pokémon, nok baseret på en daglig grænse.

Routes - en måde at dele gode ruter?

Routes kommer også, og det virker umiddelbart til at være en måde man kan dele ruter opbygget af PokéStops og Gyms, og som vil blive lavet af trænere til trænere.
Mit bedste bud er at det vil være almindelige trænere som kender et lokalområde, der laver ruter som andre trænere så kan se i spillet og prøve at gå. I Ingress (Niantics spil der kom før Pokémon GO) har man det der hedder Missions, som er lidt det samme.

Dette vil dog helt klart give en endnu større fordel, nemlig muligheden for at dele ruter med den lokale gruppe til f.eks. Raid Dage eller til lokale trænere i dit eget team, til dage hvor man skal ud og male byen rød / blå / gul. Især Raid Dage ruter er dog noget som vil være en kærkommen tilføjelse.

Unova (Gen 5) på vej

Alle 155 Pokémon fra Unova er fundet i koden, og udover det er også en masse forme fundet til nogle af de 155 Pokémon. Ingen af disse Pokémon er dog at finde i Game Master filen, så de er ikke at finde i Pokédex'et endnu. Desuden er der fundet et nyt item kaldet Unova Stone, som vil blive brugt til at udvikle nogle Pokémon fra Unova regionen. Hvilke er dog uvist.

Nyt PvP System til Ranking og Matchmaking

Meget kode fundet i APK filen, tyder på at der er større ændringer på vej til PvP systemet (Trainer Battles). Det virker til at der vil komme en konkurrence præget side til hele denne feature, og at det vil indeholde sæsoner, Ranks, matchmaking og Rating

Sæsoner
Det tyder på at sæsoner vil være præcis det det lyder som, altså perioder (der sættes et sluttidspunkt for en sæson), og indenfor den sæson optjener man så point ved at kæmpe, point der gør man stiger på ranglisten

Ranks
Ranks vil være en rangliste, som rangerer trænere efter deres resultater i kampe. Vi kender det allerede i dag fra det meget populære (:D) Pokébase League, hvor sejre giver dig point til ranglisten, hvilket hjælper dig med at blive den aller bedste træner. Om disse kampe kun er for matchmaking, eller også for de kampe vi kender i dag, vides ikke på nuværende tidspunkt.

Matchmaking
Det virker til at man, ved at gøre brug af et nyt item (Vs. Seeker), kan blive matchet op mod en anden træner. Man må formode at den tager højde for Ranking (se ovenfor), så den sætter trænere på nogenlunde samme niveau op mod hinanden. Det ser man jo i andre 'Competitive spil', som f.eks. Counter Strike, hvor Rangliste spillet er meget brugt og holder spillet, ikke blot i live, men decideret populært.

Rating
Kan meget vel være det som bestemmer ens plads på ranglisten, altså en Rank. Det virker i hvert fald til at blive brugt som indgangstjek på f.eks. kampe via Matchmaking og sæsoner.

Vs. Seeker
Vs. Seeker kommer fra de almindelige Pokémon spil, og er et Item der giver dig mulighed for at låse op for NPC kampe (altså kampe mod andre, computerestyrede, trænere), nu kommer den til Pokémon GO!

I Pokémon GO virker det dog til at en Vs. Seeker vil have en lidt anden funktion. Umidelbart vil det være ens indgangsvinkel til al statistik om en selv i PvP systemet, udover det vil den også give adgang til Matchmaking. Desværre kræver en Vs. Seeker at den genoplades. I de oprindelige spil der oplader den vha. bevægelse, og mon ikke det vil være lidt det samme her i Pokéemon GO, hvor Niantics store mission er at få os ud at bevæge os.


Det bliver i sandhed spændende at se, hvad den kommende tid bringer.

God jagt, trænere!