Senere denne uge vil vi få flere nye, og uventede, muligheder i Pokémon GO! Forbind med dine venner, og byt items og Pokémon!

Venskaber i spillet

For at forbinde til dine venner, kræver det at du indtaster en "Træner kode" du kan få af din ven. Når denne er indtastet kan du ansøge om at blive venner. Såfremt den træner du har ansøgt, godkender din ansøgning, kan du se denne på din venne liste.


Venskabs niveauer

Når du har oprettet forbindelse til en ven, vil mængden i spiller sammen komme jer til gode. Ved at kæmpe i Gyms eller Raids med dine venner, vil i stige i venskabsniveau. Dette vil give benuser og muligheder, for både dig og din ven.

Der findes 4 venskabsniveauer der er som følger: Good, Great, Ultra og Best

Giv gaver til dine venner

Når du spinner PokéStop og Gyms, kan du være heldig at få en gave, som du kan give til en ven. Du kan ikke selv åbne den, men kan kun give dem ud til dine venner. Med gaven følger et postkort, så man kan se hvor gaven er fundet. Udover postkortet, indeholder gaven en håndfuld items, som Niantic kalder 'brugbare' items. Hvilke items der er tale om, ved vi mere om senere på ugen!

Udover disse 'brugbare' items, kan en sådan gave også indeholde et specielt æg der indeholder en Alolan Kanto Pokémon!


Trading! Det her har vi ventet på!

Når du har oprettet forbindelse med dine venner, kan I begynde at trade Pokémon! Der er dog nogle restriktioner i dette, højst sandsynligt for at begrænse dem der har brugt flere konti eller snydt på anden vis.

Når man trader med en ven, forhøjer man også sit venskabsniveau. Det kræver dog at du er level 10 eller højere, for at kunne trade med andre. Når du har udført et trade, optjener du én bonus candy til den Pokémon du har byttet væk. Såfremt de to Pokémon der trades er fanget langt fra hinanden, kan man opnå flere bonus candy.

Det koster Stardust at trade Pokémon, nogle trades koster mere end andre. Mængden af Stardust det koster at trade, falder gradvist i takt med at du og din ven der trader, stiger i venskabsniveau.

Krav og begrænsninger - trading

Det kræver at man er indenfor 100 meter med sin ven, før du kan trade med denne. 

Det virker desuden til, at en Pokémons IV bliver ændret til en ny. Dette vil gøre det umuligt for de folk der har brugt flere konti til at fange 100% IV Pokémon, til at overføre disse til deres 'hoved konto', desværre gør det også de andre 100% værdiløse i forhold til trade. 
Fremadrettet skal 100% IV nok nærmere ses som en trofæ eller investering til sig selv, fremfor et eventuelt trade.

Man kan ikke se hvilken IV en Pokémon får, før en trade er overstået.


Special Trading

Legendariske Pokémon, Shiny Pokémon, eller Pokémon du endnu ikke har i dit Pokédex, gælder som Special Trade. For at udføre et "Special Trade" kræver det at du er 'Ultra' eller 'Best' venskabsniveau med den ven du trader med. Udover det, så er det kun muligt at lave ét 'Special Trade' om dagen.


Disse features kommer allerede i løbet af denne uge, trænere!