Pokémon GO har brugt både Google Maps og data fra Open Street Map til at danne en kopi af vores verden i spillet. Dette kan meget vel være forbi. 

Flere spillere på reddit begyndte at bemærke ændringer på kortet I går, hvor det var startet i bl.a. Australien og Canada, og senere blev kortet også ændret flere andre steder i verden - nu også Danmark. 

Lille ændring, ingen betydning

At Niantic nu bruger Open Street Map fremfor Google til at tegne verden omkring os, har ingen ændringer med sig til spillet som sådan, da det primært er en visuel ændring. Der vil hverken dukke nye Pokémon eller spændende features op af den grund. 

.. Og dog

Den største forskel på Google Maps og Open Street Map, er at hvor Google Maps laves af Google, er det os alle der kan 'tegne' verden i Open Street Map. 

Vi kan selv gå ind og lave rettelser, oprette veje osv. Såfremt kortet er mangelfuldt. 

Der var også stærke rygter om, at nests og spawn punkt typer (f.eks vand Spawns ved en sø) blev bestemt ud fra Open Street Map data. 

Så måske vil det faktisk være muligt for os, at have indflydelse på spillet, ved at holde Open Street Map opdateret. 

Obs:  Gå ikke ind på Open Street Map og tilføj søer der ikke eksisterer eller opret en park i dit hus. Dine ændringer skal accepteres af andre, og inden de er det, kommer det ikke rigtig med på kortet og slet ikke med i spillet.  

Prøv at hold dit nabolag opdateret på Open Street Map, og se om dine ændringer skaber ændringer i spillet. 


God jagt, trænere!