Allerede i går, meldte den efterhånden famøse Chrales, at han havde fundet en indtil nu fuldstændig ukendt Pokémon i netværkstrafikken. I går blev den meldt som et Kecleon ikon, da den var markeret som 'kecleon'. Samtidig havde selve motoren bag spillet den markeret som Pokémon 891, hvilket er et højere Pokédex nummer end hidtil kendte Pokémon.

Derfor blev der hurtigt snakket om, at det eventuelt var en Pokémon fra den kommende Generation 8, som underligt nok var tilføjet til spillet.
Herunder ses det første Tweet, hvor Chrales har fundet denne nye Pokémon.

Chikorita Community Day

Allerede lørdag morgen, kom de første rapporter ind fra APAC (Asia Pacific) regionen, med folk der stødte på disse Pokémon rundt omkring. Der kom ligeledes rapporter ind fra andre steder i verden, men i mindre mængder. Nogle timer senere, da Community Day sluttede i Europa, strømmede nye rapporter ind igen.
Der tegnede sig hurtigt et mønster hvor denne mystiske Pokémon spawnede i store mængder umiddelbart efter et områdes Community Day. Nogle oplevede at denne Pokémon blev til Chikorita når den blev fanget, få oplevede den blev til andre Pokémon, primært blev den dog til Ditto, når den blev fanget.
Det virker til, at trænere der fik den til at blive andet end Ditto, allerede havde åbnet den Pokémon

Nogle trænere, umiddelbart dem på en bestemt version af app'en, så Kecleon i stedet for denne sølv-ditto-lignende-møtrikagtige Pokémon. Uagtet blev det dog til Ditto når den blev fanget.

Fejl eller med fuld overlæg?

Niantics Marketingschef i Japan, Kento Suga, tweetede tidligere dette billede, hvilket tyder på at det kunne være med vilje

Hashtagget i tweetet er desuden blot Pokémon GO på Japansk.

Det er ikke til at sige, om det er med vilje. Men det er svært at se, at de skulle ved en fejl have overført denne Pokémon i går, for at lade den spawne i store mængder flere gange på en dag. Det tyder på at dette enten er en reklame for Pokémon Let's GO, eller simpelthen noget der vil give mening på et senere tidspunkt. Måske bliver vi klogere med tiden, trænere!