Du har måske læst den forhenværende artikel fra Pokébase, med en gennemgang af generation 3. Måske har du allerede fået fyldt nogle af de mere spændende huller i dit Pokèdex. Uanset, så har de 20 ny tilførte Pokémon ændret en smule, men ikke meget i metaen. 

Treecko familien

Treecko, Grovyle og Sceptile. 

Grass starter Pokémon, som uden tvivl er en spændende tilføjelse til spillet. Sceptile har desværre ikke adgang til Solar Beam, men med Bullet Seed og Leaf Blade er den en stærk græs Pokémon, som bl.a. er yderst brugbar mod Groudon og Kyogre. 

Torchic familien

Torchic, Combusken og Blaziken

Fire starter Pokémon, som desværre hverken slår Entei og Moltres som bedste Fire Pokémon eller Machamp som bedste Fighting Pokémon. Men med Focus Blast som Charge Move er den en spændende tilføjelse til metaen, og med sikkerhed værd at samle på.

Mudkip familien

Mudkip, Marshtomp og Swampert 

Water starter Pokémon med den ualmindelige Ground / Water type blanding. Desværre er den ikke bedste Water Pokémon, ej heller næstbedst. Men med Water Gun og Surf giver den en god mængde skade, og er bestemt noget værd mod de rette Pokémon. 

Ralts familien

Ralts, Kirlia og Gardevoir

En af de mere sjældne, og med Gardevoirs Max CP på 2.964, set sammen med at den er Fairy (Og psychic) type, er den med sikkerhed værd at jagte. En høj lvl Gardevoir med Confusion og Dazzling Gleam vil være god mod f.eks. Machamp og Dragonite.

Skulle du være heldig nok at få en god Ralts eller Kirlia i hankøn, så Kn du eventuelt gemme den til Generation 4 kommer, hvor Gallade kommer og vil være en anden mulig færdig udvikling til Ralts. Gallade vil være typerne Psychic og Fighting, men ser desværre ikke ud til at blive en stærk tilføjelse til spillet. 

Slakoth familien

Slakoth, Vigeroth og Slaking

Forventningerne var store, da Slaking skulle tilføjes. Inden den blev justeret, var Max CP og 5.000, og den kunne potentielt ruske lidt op i Gym systemet. Desværre har det vist sig at Slaking er ubrugelig. Den er nemmere at slå ned end Snorlax, og kun hvis den har Play Rough som Charge Move kan den skade en angribende Machamp i en nævneværdig grad. 

Men Slakoth er nu stadig værd at samle, selvom Slaking ikke kan hjælpe dig i Gyms. Slaking har stadig spillets højeste Max CP, og det er da værd at samle på. 

Makuhita familien

Makuhita og Hariyama

Hariyama er bedste Fighting type Pokémon i generation 3, og en billigere udgave (Kun 50 Candy at udvikle) af Machamp. Den har desværre også en lavere attack værdi, men er mere 'tanky' - Altså den holdere længere i kamp, men giver mindre skade. Den er en god mulighed at sætte som defender i et gym, og ikke så svær at få fingrene i, som andre på denne liste.

Wailmer familien

Wailmer og Wailord 

Water Pokémon, uden den højeste Max CP men med en høj Stamina. Blissey oh Chansey er stadig ukronede dronninger af Gym defenders, men Wailord er ikke helt skidt selv. 

Det kræver dog 400 Candy at udvikle miniature hvalen Wailmer til verdens største Pokémon Wailord, men nu du alligevel skal have den til Pokédex'et, så gå efter en med god IV, da den faktisk har en mindre plads i metaen. 

Feebas familien

Feebas og Milotic

Feebas og Milotic kan ses som generation 3s svar på Magikarp og Gyarados. Denne gang kræver det dog kun 100 candy at udvikle, og så at man går 20km med den Feebas man vil udvikle, med som buddy. 

Desværre er Milotic ikke helt oppe og skubbe til Gyarados, som bedste Water Pokémon. Men det er dog sikkert at den kan bruges som angriber alligevel. 

 

Der er muligvis glemt nogle på listen, så den kan eventuelt blive opdateret fremadrettet. 

Godt nytår, og god jagt trænere