Det nye Mega koncept har fået en del kritik siden det kom ud torsdag. Det største kritikpunkt har klart været hvor meget det var et "Pay 2 Win" (Betal for at vinde) element, hvor dem der betalte for Raids kunne Mega Udvikle, mens andre ville have meget sværere ved at samle ressourcerne. Det vil ifølge kritikken give en for stor fordel for dem med mange penge.

Udover dette, har kritikken også gået i retningen af de fire timer en Mega Udvikling er gældende, som nogle mener er for kort tid til at retfærdiggøre brugen, da ressourcerne kan være svære at få fat i. Yderligere er der kritik af at man ikke har samlet Mega Energy som en enkelt ressource, som man kender det fra Stardust, og desuden også andre ting såsom at en Pokémon ikke kan Mega udvikles gratis efter første gang. 

Som det måske er ret tydeligt går hele kritikken primært ud på implementeringen af ressourcen Mega Energy, som mange ser som et klart "penge er vigtigere end indholdet" design. 

Niantic svarer på kritikken

u/nianticindigo, en reddit bruger som arbejder for Niantic, og hvis arbejde bl.a. går ud på at kommunikere med fanbasen, svarede i går på en tråd på reddit, at Niantic hører al den kritik der kommer ind, og at det er taget videre til teamet. Desuden at de vil kigge på at forbedre Mega delen af spillet, bl.a. udfra den kritik modtaget, men det vil tage noget tid at få hele vejen igennem. 

Her er de fire punkter der bliver sat op som Niantics forståelse af kritikken:

  • Mega Udvikling er en stor udgift for Mega Energy
  • Tiden en Mega Udvikling er gældende føles ikke værd for de ressourcer det kræver at opnå det
  • Vi ønsker andre måder at optjene Mega Energy
  • Det føles som om man skal betale penge for at Mega udvikle. 

Det er disse punkter der dermed er taget videre til teamet bag spillet, og muligvis disse som vil blive adresseret i en kommende opdatering til Mega Udviklinger 

Min mening om Mega

Jeg er med på at du formentlig kun er her for det objektive, og derfor afslutter jeg med dette, så du kan lukke ned uden at gå glip af reel info. 

Min mening er at Mega Udviklinger er en spændende tilføjelse, men der er et stort design hul i det. Og det er den manglende alternative måde at optjene Mega Energy. Alle disse ovenstående kritikpunkter ville forsvinde, hvis man kunne optjene Mega Energy til en Pokémon på andre måder end raids. Det kunne f.eks. være, at hvis man interagerer på nogen som helst måde med en Pokémon der allerede havde været Mega udviklet, ville man optjene Energy til den Pokèmon. Dette kunne f.eks. Være i Gym kampe, tage billeder, gå med som buddy eller meget andet. 

Det bliver spændende at se hvilke ændringer Niantic vil bringe til Megas over den kommende tid. 

Ovenstående mening er udelukkende min egen (Mike, manden bag pokebase.dk). Jeg har selvfølgelig ingen forbindelse til Niantic, andet end jeg følger dem for at levere nyt her på siden. Jeg bliver absolut (desværre) ikke betalt af Niantic, eller har mere adgang til kommunikation med dem end alle andre.