Fremtrædende spillere fra "Pokémon GO miljøet" har for noget tid siden udsendt et åbent brev til Niantic, på baggrund af Niantics udmelding om at tilbagerulle en masse af de Corona Bonuser som har været i spillet, startende med bl.a. USA og New Zealand.

Her var det især reduktionen af distancen fra 80m til 40m, hvor man som spiller kunne interagere med PokéStops og Gyms, som skabte harme. Mens de andre, såsom tilbagerulning af Incense effektivitet for stillestående/siddende spillere, gaver fra din buddy o.lign, ikke skabte den samme røre.

Niantic lytter når der råbes højt nok

Selvom der længe har været snak på nettet om utilfredsheden, skulle der et åbent brev fra verdenskendte Youtubere, de største globale Pokémon GO hjemmesider osv. til, før der blev reageret. Under et døgn efter det åbne brev var lagt ud, blev der svaret fra Niantic at de nedsatte en "taskforce" til at kigge på hvad man kunne gøre for at finde et godt kompromis.

Dette er der så kommet svar på nu, hvor vi for flere dage siden fik meldingen om at de 80m ville genindføres, er der nu sat ord på resten.

Niantic ind-, og genindfører

Som skrevet vil de 80 meter fremover være standard i stedet for de 40 som der var før Corona. Udover det vil Niantic nu blive bedre til at snakke med deres spillerbase, som de siger har de "rum til at vokse, når det kommer til kommunikation med vores spillere".

Derfor vil de, startende i oktober:

  • udgive en "Udvikler dagbog", som skal sætte ord på prioriteter, events og kommende features til spillet. Disse vil komme ud hver anden måned, altså seks gange årligt.
  • Udover det vil de have regelmæssig kommunikation med fremtrædende spillere, formentlig Youtubere (f.eks. Trainer Tips og Mystic 7) og drivkraften bag de største sider (Leek Duck, Pokémon GO Hub osv.).
  • De vil desuden også gøre sit for at vise mere hvilken prioritet de har når de løser fejl på den officielle side med kendte fejl i spillet.

Udover disse skridt mod en bedre kommunikation, har de fjernet de coronabonuser vi kender, og indført dem som bonuser til sæsonen. De har opdaget at de ikke kan tilpasse disse bonuser på en god måde for hvert enkelt land, og derfor bliver der igen indført et globalt bonus system, hvilket vil ændre sig for hver sæson. Så om 3 måneder, når denne sæson (Season of Mischief) er overstået, vil der igen kigges på Corona situationen, og om hvorvidt der skal være bonuser og i så fald hvilke.

Hvad synes du om disse ændringer? Start debatten på Pokébases facebook.