Niantic har, siden introduktionen af venner og trading, været udskældt for at ekskludere børne konti fra netop venner og trading, og mange er blevet sure over at børn der ikke har løjet om deres alder er blevet straffet ved ekskludering. 

Nu tegner det sig måske en anderledes fremtid for børn i spillet! Niantic udtaler sig ikke om nogle features der vil låses op, men nævner at, vha dette nye Niantic Kids, vil man som forældre kunne "gennemgå og godkende ens barns tilladelser, før de spiller". Desuden "giver det mulighed for at kontrollere den personlige information der deles i Pokémon GO". 

Det lyder derfor meget som, at forældre vil kunne låse op for trading og venner, og i fremtiden også andre features såsom måske PvP. Det er dog meget usikkert om sponsorerer stops (Fisketorvet) vil kunne gøres tilgængeligt for børn. 

Man vil kunne forbinde eksisterende Pokémon Trainer konti til et sådan login som vi har set det med Facebook og Google, og det er også gældende for allerede eksisterende brugere/trænere.