Så sker det. Den første Mega Pokémon forlader raids, og med sig tager den muligheden for at indsamle meget Mega Energy på samme tid.

Når Gengar får sin Mega udvikling tilføjet til raids lørdag d, 24. oktober, klokken 3:00 om natten, vil det være på bekostning af Mega Venusaur.
Den folkekære sidste udvikling af vores alles Bulbasaur vil ikke længere være tilgængelig i Mega Raids, og dermed vil det ikke være muligt at raide for at indsamle Mega Venusaur Energy. Til gengæld får vi mulighed for at indsamle det på lidt andre måder:

  • Field Research vil være tilgængeligt der giver Mega Venusaur Energy
  • En Tidsbegrænset Research i November vil give adgang til Mega Venusaur Energy

Senere hen vil der også komme andre måder at optjene Mega Energy på, og allerede i starten i November vil følgende blive tilføjet spillet:

  • Gå med din Buddy Pokémon - Har din buddy Pokémon, eller en i dens udviklingslinje/familie tidligere været Mega udviklet, vil den optjene Mega Energy

Yderligere vil der i starten af November tilføjes således at man optjener mere candy til en Pokémon du fanger, hvis du har en af samme type (f.eks. Grass Type) Mega udviklet mens du fanger den. Uanset hvilken type en Pokémon er du raider, vil du optjene ekstra candy, hvis du har en Mega udviklet en Pokémon når du fanger raid bossen. Slutteligt vil det også være muligt at se, hvilke af dine venner på vennelisten der har en Mega Udviklet Pokémon.