Så er det næsten her! Mega Udviklinger kommer, og nu er det bekræftet hvordan det vil fungere. 

Mega Energy

At mega udvikle vil kræve Mega Energy, som er lidt ligesom Candy, vi allerede kender. Mega Energy vil være seperat for hver enkel Pokèmon, præcis som Candy, men vil blive optjent i Mega Raids. 

Mega Energy vil blive brugt som tiden går, når din Pokémon er Mega udviklet, og når du løber tør for Energy vil den udvikle sig tilbage. Hvorvidt man kan vælge selv at tilbagetrække Mega stadiet vides ikke. 

En Pokémons Mega Udvikling vil varer i op til fire timer (eller indtil man løber tør for Energy) 

Mega Raids

Man optjener Mega Energy til en Pokémon ved at vinde over den slags Pokémon i Mega Raids. 

Så kæmper man f.eks. mod Mega Blastoise, vil man optjene Mega Energy til Blastoise, og jo hurtigere man slår raidet, jo mere Mega Energy får man ud af det. 

Mega Raids skulle blive sin egen Tier, formentlig stærkere end Tier 5, men det er endnu ikke meldt ud. 

Når Mega Raids går live, vil der ske andre ændringer til raids:

  • Tier 2 og 4 udgår
  • Tier 2 bliver til Tier 1 (sammen med tier 1)
  • Tier 1 giver Tier 2 belønninger
  • Tier 4 bliver til Tier 3 (sammen med tier 3)
  • Tier 3 giver Tier 4 belønninger

Der vil dermed fremadrettet være 4 grader af Raids:

  • Tier 1
  • Tier 3
  • Tier 5
  • Mega

Den Pokèmon man fanger ved et Mega Raid er den Pokèmon man har kæmpet mod (foruden den ikke vil være Mega udviklet)

En anden ændring fremadrettet er at den Team bonus man kan optjene ved raids, der kan give ekstra bolde, bliver erstattet af en hastighedsbonus, så man bliver belønnet for at blive hurtigt færdig med et Raid. 

Stærke startere

Vi starter ud med at kunne møde Mega Venusaur, Mega Charizard og Mega Blastoise i Mega Raids, mens Mega Beedrill vil blive tilgængelig via en ny Research fra Professor Willow. 

Desuden er grafikken til Pidgeot også klar i spillet, så den venter formentlig i den nærmeste fremtid. 

Det er desuden værd at bemærke at hvis man bringer en Mega Udvikling i spil til et Raid (formentlig også Gyms), vil alle modtage en bonus i hvor meget de giver i skade, og de angreb der er af samme type som den Mega Pokèmon der er i spil, vil give endnu mere i skade. 

Som forventet vil Mega Pokèmon ikke kunne placeres i Gyms til at forsvare, men kan godt være din Buddy. De vil, I hvert fald til at starte med, ikke være tilgængelige til GO Battle League, men kan godt bruges i venskabskampe mod venner. Desuden kan hverken Shadow eller Pokémon Kloner Mega udvikles. 

September events med Megas i fokus

Der vil være flere events der bringer kamp og Mega i fokus i september. 

Fra på tirsdag d. første september til d. syvende september, vil der være fokus på Mega Raids, mens der d. 11. til d. 17. vil være Gyms kampe i centrum sammen med Trainer Battles og kampe mod Team GO Rocket. Slutteligt rykkes fokustil Buddy delen I slutningen af måneden fra d. 22. til d. 28. september. 

Hvornår? 

Det er meldt til at komme i denne uge, og formentlig i aften (onsdag) eller i morgen aften, da versionen der muliggør det blev en tvunget opdatering i går aftes. 

Så alt er klar, og nu er medierne også blevet introduceret til det. Nu skal Niantic bare trykke på knappen.