Der er meget trænere! Rigtig meget! Men lad os gennemgå det, med først et fokus på selve eventet og det mere normale spilmæssige indhold, inden vi kigger på hvad der kommer af nye ting i spillet til GO Fest!

Krav om billet

Som du har kunne læse her op siden tidligere, vil det endnu engang være et krav at man køber billet for at være med til GO Fest. Denne gang er der dog ikke en begrænset mængde billetter, ligesom det udelukkende er et køb inde i spillet, da festen foregår verden over, i vores telefoner. Coronavirus har nemlig sat en stopper for det regulære GO Fest arrangement, og derfor har Niantic måtte tænke i nye baner. 

Billetten koster oprindeligt $15, hvilket i Danmark er endt på 129,- kroner (ca. $19,5 - men der er vist lige lidt Moms der skal betales), og giver adgang til begge dage (lørdag og søndag), med alt hvad det indebærer!

De andre år har der været et indholdsrigt Event til os, der ikke har været med til selve GO Fest, men det er der intet der tyder på i år. Det skal nok ses i sammenhæng med at det ikke er krævet at man rejser til et andet land, og desuden er heldig at få en billet. Denne gang kan alle, der vil betale og har tid, være med. 

Hvad har vi i vente? 

Begge dage vil byde på hver sin Special Research, som ikke vil være tidsbegrænset, dog kræver det at man spiller på dagen så man modtager der. 

Hvad disse giver af diverse, og endelige, belønninger er der ingen melding om. 

Udover det, vil der på den første dag , altså lørdag d. 25. Juli, ske følgende:

  • 5 forskellige 'habitater' med hver sit tema, vil rotere med timelige intervaller. Og eftersom eventets første dag varer 10 timer den første dag, vil de altså være der to gange hver. De fem temaer er: Fire Type, Grass Type, Water Type, Kamp og Venskab. 
  • Et nyt 'View', kaldet Global Challenge Arena, sender billet holdere igennem timelige udfordringer, og giver bonuser der varer timen ud, hvis de klares. (se billede nedenfor)
  • Mere end 75 forskellige slags Pokémon vil være med til eventet, i det fri, raids og via Research. 

Artiklen fortsætter under billedet

Dag 2 af eventet , altså søndag d. 26. juli, vil der ske nogle ting, som vi endnu ikke kender til. Som Niantic skriver, vil vi "[...] kunne nyde... noget meget anderledes! Vi vil have at Dag 2 oplevelsen bliver en overraskelse, so billetholdere vil først få besked om hvad der venter på dagen. Der vil også være en anden Special Research som trænere kan nyde" (Bemærk at det er den anden Special Research der er nævnt ovenfor - der er altså ikke tale om 3 forskellige, men 2 forskellige - en på hver dag - og hver af dem vil kræve at man spiller på dagen (indenfor de ti timer der er allokeret eventet hver dag), for at dukke op, men du kan løse dem når du har lyst og mulighed.

Gratis GO Fest udsmykning

Der vil være noget gratis pynt man vil kunne hente og printe, så man kan fejre GO Fest hjemmefra - desværre er det kun i USA man også kan få en GO Fest T-Shirt sendt hjem.

Dette kommer i en tidsbegrænset periode, ligesom der også er en officielt Niantic hjemmeside på vej, der kan give info om GO Fest til den der ønsker det.

Kommende nye spilmuligheder!

Udover alt dette, er der nye sociale aspekter på vej til spillet. For at kunne gøre GO fest til en social oplevelse i disse Covid19 dage, har Niantic arbejdet på et par tilføjelser til spillet, der kan bringe os sammen med venner og andre trænere - direkte inde i spillet! - Dette er noget mange har ventet på, da det åbner for muligheden for bl.a. Raid koordination direkte i spillet.

Allerede i denne måned kommer "Niantic Social", som vil være et sted du kan se hvilke af dine venner (i spillet) der er online og spiller Pokémon GO - dette vil arbejde sammen med Raid invitationer.

Til Pokémon GO Fest, vil der komme Virtual Team Lounge, altså virtulle områder til Teams, hvor man kan møde andre trænere og deltage i sjove aktiviteter og giveaways, få et indblik i andre træneres liv rundt i verden, chatte med Niantic udviklere og få konstante opdateringer om eventet.

Forhåbenligt er den sidstnævnte ikke kun tiltænkt GO fest, men vil være noget de tager videre - så man kan connecte med andre trænere, og eventuelt skabe bånd rundt i verden.

Niantic dedikerer sig til velgørenhed

Normalt ville jeg holde denne del ude af en nyhed, da det er mere firma-nyt end decideret Pokémon GO nyt. Men lige denne gang synes jeg det er et vigtigt element at tage med, hvis man overvejer at lægge sine hårdttjente penge til en GO Fest billet.

Niantic har nemlig valgt at donere en del af sin indtjening fra GO Fest, som minimum $5.000.000 - altså sådan ca 33 millioner danske kroner, til velgørenhed. Dette gøres ved at halvdelen gives til Black gaming og AR udviklere (der bruger Niantics platform - der skal jo penge på kontoen i længden;) ) 
Den anden halvdel vil gå til non-profit organisationer i USA der hjælper med at genopbygge samfund.
Disclaimer: Jeg kender ikke til Black Gaming, om det er en fond eller organisation, ej heller har en relativ hurtig Google søgning gjort mig klogere.

Udover dette bør det nævnes at Niantic har løftet sløret for det du kalder Niantic Local Business Recovery Initiative, eller på dansk: "Niantic initiativ for genopretning af lokale forretninger".
Dette starter i USA, Japan, Storbritanien, Canada og Mexico, og vil være en måde hvor vi som spillere kan nominere vores lokale favorit steder, f.eks. en café eller butik, som så kan være heldig at være én af tusinde butikker/forretninger, som vil blive tilføjet til spillet i et år. Dette kan potentielt skabe omsætning til virksomheden, da folk vil tage forbi, for at besøge stedet i spillet.

Jeg håber ikke det blev for uoverskueligt. Der er meget indhold på vej til GO Fest, og det bliver en fest man ikke vil gå glip af!

God jagt!