Tilbage i maj, meldte Niantic ud , at de ville afprøve en ny måde at optjene mønter på. 
Hvor det nu udelukkende beror på Gym Defending (Eller måske rettere at blive slået ud af Gyms), ville de teste at noget af det ville handle om at klare forskellige opgaver.

Det blev oprindeligt meldt ud til at grænsen for daglige PokéCoins ville hæves til 55, hvor 50 af dem stadig skulle tjenes fra Gyms, mens de sidste 5 ville komme fra opgaver - det ville så kræve at man klarede alle de opgaver man fik stillet (omkirng 4 opgaver), for at få de ekstra fem mønter. Udover det ville de ændre det til, at man optjente 1 mønt pr. halve time man sad i et gym, fremfor de 10 minutter det er i Danmark nu.

Ændringerne blev testet i Australien, og ca. en måned senere meldte de ud, at det blev ændret til at man nu ville kunne optjene 20 mønter fra opgaver (de skal stadig alle klares, før man får de 20 mønter), og 30 fra Gyms. Så 15 timers Gym forsvar, og så bliv slået ud, og omrking 4 opgaver om dagen (Du kan finde en liste af de oprindelige opgaver her )

Nu melder Niantic endnu en mindre ændring ud: Der vil blive tilføjet nogle Team GO Rocket opgaver til listen af mulige opgaver, og så vil testen blive udvidet til også at gælde Tyskland, New Zealand og Taiwan.

Det forbliver for nu ved 30 mønter for Gyms of 20 fra opgaver, men tilgengæld ændrer Niantic tilbage til at man optjener op til seks mønter i timen, altså hvad der må formodes at forblive som 1 mønt pr tiende minut.

Mon det ændres mere, før det kommer til Danmark