Forleden blev vi 23 Pokémon rigere i spillet. Det er nok en ekstremt begrænset mængde spillere der har fået dem alle endnu, men de fleste har du mulighed for at få, uden at forlade den danske vinter (og uden at spoofe). Nogle af dem endda i Shiny udgaver.

Aggron som Raid Boss

Den formentlig mest Gym relevante Pokémon fra denne bølge, Aggron, den fulde udvikling af Aron, kan du få via Tier 4 Raids.

Det kræver i omegnen af 4-6 trænere at få den ned, og hvis du vil udnytte vejret til din fordel i kamp, skal du gå efter enten Overskyet eller Klart / Solrigt vejr. Aggron har en dobbelt svaghed overfor både Fighting type og Ground type. Hvis vejret er Klart / Solrigt, så er Groudon med Mud Shot og Earthquake det bedste valg, men ellers skal du helst endnu engang have fat i dine Machamps med Counter og Dynamic Punch.

Når Aggron er slået ned, og det er tid til at fange den, er det magiske CP tal 1.716, foruden hvis den er vejrboostet (Snevejr og Delvist Overskyet), hvor 100% IV vil ligge på 2.145 CP.

På nuværende tidspunkt er der ikke meldt nogle Shiny Aggron ind, der er fanget fra Raids.

Aron i shiny udgave

Selvom Aggron ikke er fundet som Shiny fra et Raid, er den mindste i familien fundet som Shiny rundt omkring. Udover at være den, de fleste nok vil jagte mest, fra den nye bølge, kan Aron altså også være Shiny når man støder på den. Endnu en grund til at jagte den lille nye i flokken.

Regionsspecifikke

Torkoal har vist sig kun at være tilgængelig omkring Den Bengalske Bugt. Et smut til Thailand eller Indien burde give dig muligheden for at tilføje Torkoal til dit Pokédex.

Udover Torkoal var der det første timer stor forvirring omkring Solrock og Lunatone. Først forventede mange at de var bestemt af tidspunktet på dagen, eftersom pokemon.com meldte ud, at disse ikke kunne anskaffes på samme tid og sted. Derefter har det lydt på at de er regionsspecifikke. Det er endnu ikke fastslået præcis hvordan disse er distribueret, men det virker til at være en god blanding af de to teorier, hvor Lunatone f.eks. kun kan spawne i et bestemt tidsrum af døgnet, men samtidig også kun i bestemte områder af kloden.

Of particular note are the mighty Lunatone and Solrock, which can be found throughout the world, but never in the same region at the same time.

Udfra ordlyden på pokemon.com, som du kan læse i  en engelsk udgave her , tyder det i hvert fald på, at de to vil være tilgængelige for alle gennem en længere tidsperiode, som vi har set det med Seviper og Zangoose.

Meld gerne ind på Facebook, hvis du oplever noget, som ikke er dækket af denne artikel.

 

God jagt, trænere!