Gastly får den Fællesskabsdag den har glædet sig til, siden den kom nummer 2 I  afstemningen tilbage i maj måned

Og som noget ret nyt er Gastly ude i sin shiny variant, men der vil stadig være en større mulighed for at få en til samlingen, eller en til hvis man allerede har en Shiny Gastly for de vil selvfølgelig spawne en del mere og også være oftere Shiny, præcis som vi kender det fra tidligere Fællesskabsdage. 

Under den seks timer lange, spil-hjemmefra variation af Fællesskabsdagen, vil Incense vare I 3 timer, og man får sig desuden måske en overraskelse når man bruger GoSnapshot. 

Der vil være salg af en særlige Fællesskabsdagskasse i shoppen, formentlig til omkring 1200 coins, med en Elite Fast TM i, 2 Super Incubators, 2 Incense og nogle bolde. Udover det kan man for $1 (formentlig 8 kroner) købe adgang til den særlige Special Research for eventet, The Great Gastly. 

Æg der placeres i Incubators under eventet, vil desuden blive reduceret til kvart distance (af det oprindelige krav*) 

Udvikler du din Haunter til Gengar under eventet eller senest to timer efter, vil Gengar lære det eksklusive Charge angreb Shadow Punch. 

Fællesskabsdagen er planlagt til d. 19. Juli mellem 11 og 17, med udvikling af Gengar med det eksklusive angreb frem til klokken 19.

* Corona Lockdown har allerede givet os halv distance på Æg, dette fanges ikke op med den kvarte distance, så det reelt er 1/8 distance. Det vil "kun" være 1/4 distance på Æg.